Saab 900S Classic Cabrio - 1994

Omschrijving

Translate to English 🇺🇸Dutch 🇳🇱

Er is eigenlijk geen iconischer cabrio model dan de Saab 900 Classic. Een prachtig exemplaar in Scarabee groen met de soepele B202 motor in de Low Pressure variant, zonder intercooler. De handgeschakelde versnellingsbak maakt het rijgenot echter dusdanig goed dat een Intercooler overbodig is.

De lak van de Saab is in geweldige staat, weinig lakbeschadigingen, krassen of deukjes. Scarabee groen is een geweldige kleur, combineer dit met het Arizona interieur en er ontstaat een ontzettend chique verschijning. Het interieur is nog in goede staat. Gebruikssporen zijn te vinden, echter zijn deze niet storend. De stoelen zitten zeer comfortabel, alle elektrische functions werken naar behoren. Ondanks dat het hier om een cabrio gaat, is deze destijds uitgevoerd met airco.

Het betreft hier een 900 Classic uit het allerlaatste bouwjaar. Dit is in alles te merken. Het stuurgevoel is als menig youngtimer, de versnellingsbak schakelt met souplesse en de turbo duwt de wagen met in vlotte vaart vooruit.

De Saab heeft net 218.531 kilometer aan ervaring. Kilometerregistratie sinds invoer (60.000 km) is aanwezig en logisch oplopend.

Na een aantal jaren van minder gebruik, is de classic door ons weer naar volle glorie gebracht. Lakwerk is hersteld waar nodig en de auto zal bij aflevering een servicebeurt ondergaan waarbij olie + filter zullen worden vervangen.In 2021 heeft de wagen bij Witmer & Odijk nog een servicebeurt gekregen waarbij, buiten regulier onderhoud, de voorbanden, kachel en remslangen zijn vervangen. Het jaar hiervoor zijn de olie, accu, bougiekabels en rotor + verdeelkap bij diezelfde garage gedaan. Tevens hebben zij bij een kilometerstand van 194.xxx de koppeling vervangen.Het elektrische dak werkt naar behoren. Tegenmeerprijs zou deze voor aflevering geïmpregneerd kunnen worden!

Al met al een goed exemplaar die klaar is voor een nieuwe eigenaar. U bent uiteraard altijd welkom voor een proefrit en een bak koffie. Voor meer informatie, neem even contact met ons op. Dit kan via een belletje, whatsapp of een mailtje. Aarzel niet!

On request.

Bijzonderheden     

B202L

Scarabee groen

Originele kleur

Souplesse

Airconditioning

Prijs

Sold
Contact

Galerij

Saab 900S Classic CabrioSaab 900S Classic CabrioSaab 900S Classic CabrioSaab 900S Classic Cabrio
No items found.
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar:

1993

Eerste inschrijving:

02-02-1994

Model:

900S

Body:

Cabriolet

Series:

Low Pressure Turbo

Kilometerstand:

218.531

Vermogen:

141 pk.

Cilinderinhoud:

1985 cc.

Stuurzijde:

Linkerzijde

Transmissie:

Handgeschakeld

Aandrijving:

Voorwiel

Brandstof:

Benzine

Interieur:

Arizona

Interieur materiaal:

Leder

Exterieur:

Groen

Kleurcode fabriek (exterieur):

Scarabee Green (230)

APK:

Nieuw

Voertuigconditie:

Oldtimer

Rijklaar:

Ja.

Registratie:

Ja.

Land van herkomst:

Onbekend.

Aantal eigenaren:

4

Opties:

Airco, elektrisch verstelbare spiegels

Aanbevolen

Heb je vragen?
Neem contact op.

Contact